*Update aangereden kat

LAATSTE UPDATE! (dinsdag 10 januari 16.45u)
De eigenaars zijn vandaag gevonden, de operatie aan de kaak is goed verlopen, het oog moet daarna nog maar nu is hij eerst lekker thuis aan het bijkomen van alle heftige dingen. We zijn héél blij dat de flyers hebben gewerkt, dat de operaties betaald zijn en vooral: dat Beest zijn thuis weer heeft gevonden!

—–

We hebben nieuwe informatie over de aangereden kat (uitleg onderaan dit log onder kopje ‘Viervoetig verdriet’) die we vrijdagavond gevonden hadden.

Gisteravond kregen we mail van de dierenkliniek dat de enorme grijze kater niet gechipt was en (momenteel?) geen halsband draagt. Hij heeft een flinke klap gehad, maar heeft geen inwendige bloedingen. Wel is zijn kaak gebroken en heeft hij daarom nu niet alleen een vreemd voorkomen (zijn oog zit ook raar nu) maar ook pijn en ongemak. Volgens de dierenarts is Beest gecastreerd, in perfecte conditie en ontzettend goed verzorgd dus zeker geen zwerfkat. We zijn gisternacht flyers buiten op strategische plaatsen gaan hangen in de hoop de eigenaar te vinden.

Vanochtend hoorden we dat er straks iemand langs zou komen die wellicht de eigenaar was, en dat we op de hoogte werden gehouden. Zojuist kregen we de chirurg zelf aan de telefoon, die kon ons de kosten van de operatie en verdere informatie vertellen. Het goede nieuws eerst: de operatie kost nog geen 75 euro. De rest betaalt de kliniek. Wij hebben direct gezegd dat die operatie sowieso door mag gaan, en dat wij het betalen. Het minder goede nieuws: de mogelijke eigenaar is zojuist langs geweest en bleek niet de eigenaar te zijn.

Voorlopig zijn we in ieder geval blij, Beest wordt – als er geen levensbedreigende spoedgevallen tussenkomen – morgen geopereerd, we mogen daarna op ziekenbezoek. De chirurg was ook blij dat de operatie kon doorgaan. Voor nu hebben we dit strijdplan: operatie, zien hoe hij er daarna aan toe is. (Ook nog wat meer informatie vragen: hoe oud is hij, heeft hij nog verdere wonden/letsel dat niet geopereerd kan worden, enz.) Als binnen de komende dagen de eigenaar nog steeds niet gevonden is, hebben we toegezegd dat wij de kat willen opvangen en zelfs adopteren.

Nu heb ik hier al twee dameskatten die niet echt fantastisch met elkaar overweg kunnen, dus het zal – mocht het zover komen – nog even bezien zijn of deze kerel erbij zou kunnen. We willen het in ieder geval proberen als de eigenaar onvindbaar blijft. Wie weet verandert een kater de dynamiek in dit poezenhuis. ;)

Dus lieve twitteraars @Jippiejeekip @Dushique @Vonniej @Debuski @H_Sweers en @Lobdozer en iedereen die ik nog vergeten mocht zijn: meebetalen aan de operatie is niet nodig, het bedrag is zo laag dat we het zonder problemen kunnen betalen. Wel driewerf dankjewel en een hele dikke knuffel voor jullie spontane reactie om bij te leggen en zo samen de kosten bij elkaar te krijgen.

We wachten dus voorlopig nog even af of de eigenaar zich nog gaat melden, maar mocht werkelijk alles worst case verlopen, dus geen eigenaar én ook nog eens grote ruzie hier in huis onderling, dan zou ik het enorm op prijs stellen als iedereen ogen en oren wil openhouden voor mensen die op zoek zijn naar een voormalig aangereden, enorm grote en stoere grijze kater om van te houden. :)

Maar laten we voorlopig niet op de zaken vooruitlopen. Eerst de operatie, en afwachten of kat en baas nog verenigd kunnen worden. De flyers hangen pas een halve dag, dus ik heb nog goede hoop de eigenaar te kunnen vinden. En zelfs als dat niet mocht lukken, wie weet kan hij dan hier aarden. Dus everybody: hold your horses, maar meeduimen wordt stevig aangemoedigd natuurlijk.

9 Reacties

Duim, duim, duim, duim!!!!!!

Geplaatst op 9 januari 2012 om 15:49

Goed bezig kanjer Wenz!! Mooi nieuws!

Geplaatst op 9 januari 2012 om 15:59
Yvonne

Yay! Wat super! En een hele dikke knuffel terug voor jou, dat je zo’n groot hart hebt voor dieren. Wat een mooi mens ben je toch!

Geplaatst op 9 januari 2012 om 16:17

Goed bezig Wenz!
Veel succes en hoop dat de grijze tijger snel weer zijn huisje vindt.

Geplaatst op 9 januari 2012 om 16:54

Geweldig dat hij opgelapt kan worden, ik vreesde dat het het spuitje zou worden. Katten zijn toch wel wonderbaarlijk taaie dieren. Wat zou het mooi zijn als het baasje gevonden wordt en herenigd kan worden met zijn stoere kattebeest. Maar hoe dan ook: Hoera voor SuperWenz!

Geplaatst op 9 januari 2012 om 21:24

I love a happy end. :D

Geplaatst op 10 januari 2012 om 16:47

Kom precies op het goede tijdstip binnen vallen wat happy end betreft. En u bent een lief mens Wenz!

Geplaatst op 12 januari 2012 om 02:41
Gerhard

Hoe reageerden de eigenaars dat jullie je zo kordaat over hun kat hebben ontfermd? Het is toch prachtig dat wildvreemden zich zo druk maken over je beestje…

Geplaatst op 16 januari 2012 om 15:38

Ja Cinner, we zijn zo blij dat het allemaal goed kwam!

Gerhard, we zijn anoniem gebleven, hebben op de flyers alleen het nummer van de dierenarts gezet. De chirurg en wij hebben wel gebeld, dus zo bleven we op de hoogte en konden we afspreken en regelen. Maar de eigenaars hebben geen idee wie we zijn, dat is prima zo. Het ging me om Beest, en het is heerlijk te weten dat hij weer thuis is én gered en geholpen is. :)

Geplaatst op 18 januari 2012 om 13:47