*Wake-up call

Vorige week was mijn baas op vakantie en moest ik de hele week Extra Vroeg opstaan, om Extra Vroeg te gaan werken. Gisteren moest ik Extra Vroeg opstaan, omdat bij het krieken van de dag de loodgieter langs kwam om mijn keuken weer van warm water te voorzien. Vanochtend hoefde ik eindelijk niet meer Extra Vroeg op te staan: gewone werktijden, geen vroege bezoekers, heerlijk!

Ik open mijn ogen ver voor de wekker klinkt. Het is donker, de hele wereld slaapt nog. Herstel, bijna de hele wereld slaapt nog. Mijn onderburen niet. Die zijn op miraculeuze wijze om half zeven in de ochtend verwikkeld geraakt in een aanhoudende, schreeuwende ruzie. Haar stem schraapt door mijn slaapkamer, zijn mening schalt daar overheen.

Waar kan een mens zo vroeg in de ochtend op een doorsnee woensdag nu zo’n ruzie over maken? Deuren slaan dicht, stemmen slaan over en ik sla mijn dekbed terug en kruip Extra Vroeg uit bed. Het leven is een groot feest en iedereen heeft een microfoon. Goedemorgen schatjes, lekker geslapen?!

29 Reacties

Wat is bij jou vroeg Wenz?
Ik sta iedere morgen om 5.30 uur op en dat uit eigen vrije wil.
En ‘s morgens zo vroeg ruzie maken als paar, nou dat kan toch, mischien is hij net thuis gekomen wie weet.

Geplaatst op 25 oktober 2006 om 07:50

Ook goedemorgen schat! ;) Ja hoor, ik heb lekker geslapen. Dat doe ik altijd na een mooie avond.
Op mijn doordeweekse werkdagen sta ik om 7.25 op, op andere dagen wil het al gauw iets later worden.
De ruzie? Misschien ontstond het toen zij opperde dat hij vanavond apart moet slapen omdat zij wegens zijn niet aflatende gesnurk alweer de halve nacht wakker had gelegen.

Geplaatst op 25 oktober 2006 om 08:10

Mieke, ik ben geen uitslaper maar heb wel graag mijn eigen ritme, niet dat van de buren. :D En hij was niet net thuisgekomen, dus dat kan het niet zijn. Natuurlijk kun je altijd ruzie maken, maar om zo vroeg in de ochtend zo hard te schreeuwen… daar moet je toch wel heel erg boos om zijn. Ieder normaal mens weet dan in zijn achterhoofd wel dat hij iedereen wakker maakt met zijn sores, dacht ik zo.

Haha Eep, denk je dat het snurken het probleem is? Hm, wellicht. :P

Geplaatst op 25 oktober 2006 om 08:17

Maar vertel eens even, Wenz. Is dat een foto van jouw onderbuurman? je bent dan wel in een slechte buurt gekomen, zeg! Ik zou daar niet zo graag ruzie mee maken, alhoewel ik het me wel kan voorstellen…;)

Geplaatst op 25 oktober 2006 om 08:39

Dat is een foto van mijzelf, net nadat ik wakker werd door hen. :P

Geplaatst op 25 oktober 2006 om 08:40

brrr…ik voel me ‘s ochtends ook zo als op het plaatje…
Extra Vroeg…goed dat je dat in hoofdletters schrijft! :)

dit is een geweldige zin overigens: Het leven is een groot feest en iedereen heeft een microfoon.

heerlijk

Geplaatst op 25 oktober 2006 om 12:19

Wel lullig voor de buren, dat ze zo vroeg al ruzie hebben!

(arme Wenz)

Geplaatst op 25 oktober 2006 om 13:33

Ik ben zo iemand die z’n nest niet uit te branden is en als ik er dan uit kom dan ben ik niet te genieten. Behalve in warme landen, dan spring ik er tussen vijf en zes uit en is alles goed. In beide gevallen kan ik maar beter geen microfoon hebben.
Ik ben gewoon in het verkeerde land geboren.

Geplaatst op 25 oktober 2006 om 13:46

Ik ben een ochtend mens, mijn vriend niet. Wij kunnen dus wel vaak ‘s ochtends ruzie hebben. Omdat ik actief ben ‘s ochtends, mijn vriend niet. Ik wil al vanalles, maak plannen en wil hem erbij betrekken, mijn vriend niet. Klets tegen hem aan, knuffel hem geef aandacht, mijn vriend niet. Kijk om me heen, zie wat er moet gebeuren vandaag, schoonmaken.. ik heb er al zin in, mijn vriend niet. mijn vriend wilt koffie en meer wilt mijn vriend niet.

Geplaatst op 25 oktober 2006 om 17:04

Ik mocht vandaag ook weer een uur eerder beginnen en dan begint het dipje zelfs een paar uur eerder, kwam ik achter.

Geplaatst op 25 oktober 2006 om 19:32

@Wenz. Dus jij bent eigenlijk de mascotte van Iron Maiden? Benieuwd wie je baas is, dan.

Geplaatst op 25 oktober 2006 om 20:27

@Sonja. Wij hebben dat thuis zo opgelost dat de hele happy family al weg is als Zij wakker wordt.

Geplaatst op 25 oktober 2006 om 20:28

Haha owww Sonja, wat herkenbaar. Maar gelukkig is het nu mijn ex en niet mijn vriend. :P

Ja Yo, ik ben moeders mooiste ‘s ochtends, dat moge duidelijk zijn. ;)

Geplaatst op 25 oktober 2006 om 20:37

Degene die het waagt om voor 10u ‘s ochtends ruzie met mij te zoeken, zet ik direct het huis uit ;-) Dan nog liever gescheiden!

Sterker nog, ik ben zo’n anti-ochtendmens, dat ik het risico niet eens neem en daarom maar alleen blijf. Ehh, nou ja, voor nu dan…;-)

Geplaatst op 25 oktober 2006 om 21:51

Ho hum. Uhm, tja, ik ben ook meer zoals de vriend van Sonja en de ex- van Wenz. Het liefst sla ik de hele ochtend elke ochtend over. Wat een doffe ellende. En als het dan toch moet, dan alleen met koffie. Drie schepjes suiker graag.
Prachtig plaatje trouwens.

Geplaatst op 25 oktober 2006 om 23:12

Waarom eigenlijk vroeg opstaan als het niet hoeft? Mijn buren maken ook veel ruzie, maar gelukkig doen ze dat op fatsoenlijke tijden. Meestal is het overdag en ‘s avonds en een heel enkele keer drie uur ‘s nachts, maar godzijdank niet vroeg in de ochtend.
Dan kun je maar beter niet tegen me praten of lief doen of wat dan ook. Eerst gaat de wekker en na drie keer op snooze te hebben gedrukt, word ik een beetje aanspreekbaar. Als vriendlief me voor die tijd probeert te knuffelen of aan te spreken, krijgt hij met een sjagrijnig kreng te maken =:~p (als hij nou eens doorkreeg dat ik gigantisch te paaien ben met ontbijt op bed, want voer + bed, beter wordt het niet).

Geplaatst op 25 oktober 2006 om 23:59

Ik ben wel echt een ochtendmens, heerlijk. Maar niet met schreeuwende buren en slaande deuren. Al probeer ik dan wel het gesprek op te vangen in de hoop beschamende informatie te horen… je moet er het beste van maken, toch? :P

Geplaatst op 26 oktober 2006 om 08:09

Precies! Ik heb het geluk dat mijn buren meer van het type ‘make love, not war’ zijn, en dat kan ik horen ook.:P

Geplaatst op 26 oktober 2006 om 09:40
kronkel

de ochtend is een prima dagdeel om wakker te worden als je het mij vraagt.

over de foto: wat make-up al niet met een menz kan doen ;-)

Geplaatst op 26 oktober 2006 om 10:47

er zijn inderdaad leukere dingen ‘s ochtends dan slaande deuren en schreeuwende mensen…ook als je een ochtend mens bent (iets wat ik natuurlijk nog steeds niet begrijp Wenz ;) )

Geplaatst op 26 oktober 2006 om 12:23

De ochtend mogen ze van mij schrappen, die uren haal ik ‘s nachts wel in. ;-)

Geplaatst op 26 oktober 2006 om 21:12

De ochtend, 7.25 zoals Epi vind ik aan de vroege kant….8.30 is okee. Nu. een jaar geleden had daar 9.30 gestaan. Dus wie weet, vind ik over een jaar 6.30 meer dan normaal!

En mensen dienen niet voor 9.00 extra geluidsoverlast te bezorgen! Punt uit! Dus ook gee ruzie, dat doen ze maar na 9 uur, als ze het dan perse voor 9 uur willen doen, schrijven ze maar ruziende briefkes!

Geplaatst op 27 oktober 2006 om 12:49

Hahahahaha, ik zal het ze voorleggen. “Voortaan voor 09.00 uur gelieve schriftelijk te ruziën.” :D Haha prachtig!

Geplaatst op 27 oktober 2006 om 16:29

Dit weekend de klok een uurtje achteruit voor een Extra Uur slaap!

Geplaatst op 27 oktober 2006 om 20:13

Achteruit?:S Weet je dat zeker Wouwter?

Geplaatst op 27 oktober 2006 om 21:10

Ik schreef al eerder:

“De wintertijd is eigenlijk de ‘gewone’ tijd en zo genoemd als tegenhanger van de zomertijd. De wintertijd duurt vijf maanden en begint steeds op de laatste zondag van de maand oktober. Om 03.00 uur zomertijd wordt de klok teruggedraaid naar 02.00 uur wintertijd. (Ezelsbruggetje: Voorjaar-klok Vooruit/ nAjaar-klok Achteruit.)” :)

Geplaatst op 27 oktober 2006 om 21:13
kronkel

dus ‘s ochtends vroeger licht, ‘s avonds eerder donker
ik ga mooi de wekker zetten op 2:55, klokken terug zetten, vervolgens gaat wekker weer om 2:55, ben ik te slaperig om te herinneren dat ik alles al gedaan heb, dus zet ik alles nogmaals terug en zo tot het licht wordt.
wat zal het bij mij vroeg donker zijn zondag ;-)

het gebruikte plaatje past trouwens wel bij het tweede filmpje uit je volgende topic :-)

Geplaatst op 27 oktober 2006 om 22:30

Hahahahahaha Kronkel! :P :D

Geplaatst op 28 oktober 2006 om 07:14

Ja ik weet het zeker Epi. VOORjaar VOORuit.

Geplaatst op 28 oktober 2006 om 13:45