*Living and dying

‘Welke film zullen we kijken?’ Hij steekt drie dvd’s in de lucht. Ik pluk ze uit zijn handen en laat mijn ogen over de achterkanten dwalen. ‘Die ene misschien? Die is grappig.’ Hij wijst op de middelste.

‘De politie omsingelt het gebouw, terwijl de moordenaars systematisch beginnen met het afslachten van de gijzelaars…’ lees ik voor.

Ik trek een wenkbrauw op en hij lacht een bulder. ‘Ok, nou ja, misschien niet zozeer grappig, maar het is vast een goeie film!’ Hij trekt ondertussen de dvd uit mijn handen en steekt hem in de speler. ‘Het is echt een top cast!’ Ik knik wat vertwijfeld. Dan vult het startmenu ons tv-scherm. Vier gezichten kijken stoer de camera in op de achtergrond.

Ik tuur naar het scherm. ‘Hmm, wie zijn die lui dan, ik ken er niemand van geloof ik?’ Met de afstandbediening in zijn hand wijst hij ze één voor één aan. ‘Die eerste ken ik van een andere film. En die laatste ook. Ik ken ze alle drie.’ ‘Drie? Er staan vier mensen…’ ‘Ja, nee, ik bedoel alle drie de mannen. Ken ik. Toch, geloof ik. Heb haar ook al eens eerder gezien denk ik…’

Ik grijns en grom ‘Topcast hè?’
Hij kijkt nu ook vertwijfeld en spreekt de gevleugelde woorden ‘Ja, nee ik bedoel: voor een béé-film is het een tópcast!’

(We hielden het een kwartier vol. Toen was onze plaatsvervangende-schaamte-meter zó ver uitgeslagen dat we snel een andere film hebben opgezet.)

3 Reacties

‘Haar’ ken ik alleen van de bizarre outfits die ze in het dagelijks leven draagt en de ‘jongste hem’ was ooit dat jongetje in Terminator….. dat was ook een slechte film.
De meest linker-’hem’ speelt o.a. in Pulp fiction maar inderdaad……… no. 4? Geen idee.

Ben stiekem wel benieuwd naar die andere film…. ;-)

Geplaatst op 11 september 2011 om 21:49

Grappig stukje.

Geplaatst op 11 september 2011 om 22:55

Onder de 6 hoef je er meestal niet meer aan te beginnen en onder de 2,5 is het zó slecht dat het weer grappig wordt… :-)

Geplaatst op 20 september 2011 om 13:55