*Monsterlijk

Ik droomde. Dat er een walgelijk, gesegmenteerd, groengelig bepantserd, enorm, kreeftachtig insect mijn haargrens inkroop. Het verankerde zich met zijn haakpoten in mijn huid, mijn botten. Ik probeerde hem los te trekken maar het was tevergeefs.

Het ding liep verder, zich in mij klauwend en met iedere stap groeiend. Iemand probeerde het uit mijn haar te trekken. Het gaf geen krimp. Iemand probeerde het uit mijn nek te plukken. Het was niet los te wrikken. Het kroop verder en groeide.

Het insect ging uiteindelijk midden op mijn rug zitten en zonk half in mijn vlees. Het voelde onprettig, maar pas zodra iemand probeerde het beest eraf te rukken, deed het onvoorstelbaar pijn. Ik vond het een doodeng gevaarte. Ik walgde van het ding, en van het feit dat het op mijn lijf zat. Ik walgde van mijzelf. Iedereen vond het goor. Hoe harder eraan getrokken werd, hoe harder ik schreeuwde van de pijn.

Iemand zei dat ik me aanstelde. Dat het nooit zo’n pijn kon doen. Naast walging voelde ik nu ook verdriet. En paniek. Het ding moest weg. Uiteindelijk werd ik naar het ziekenhuis gebracht. Daar zou het monster chirurgisch verwijderd worden. Ik zat in de wachtkamer en hoopte dat niemand zou gaan gillen. Ik hoopte dat het verwijderd kon worden.

Toen ontwaakte ik.

10 Reacties

Phew, ik denk dat wakker worden dan toch een beetje een opluchting is. Of toch eerst zoeken naar dat ding op je rug ;) Wat een prachtige tekeningen ook! Ik zie de pijn. Erg mooi.

Geplaatst op 17 augustus 2011 om 20:20
Han

Beeld en tekst smelten samen. Dromen doet soms zeer. Snijden onder verdoving? Hopelijk ‘s ochtends geen napijn tussen de schouderbladen…

Geplaatst op 17 augustus 2011 om 22:08

Wat een gruwelijke droom. Gelukkig werd je wakker.

Geplaatst op 18 augustus 2011 om 06:41

‘t Doet me denken aan, volgens mij, een Star Trekaflevering……. Waarbij zonder de parasiet uiteindelijk de gastheer (of vrouw) niet meer alleen kon overleven.

Brrrrrr……

Nare, nare droom.

Geplaatst op 18 augustus 2011 om 15:03

YEAHHHHHH plaatjes bij praatjes! Yeeeeeeeehaw! Meer meer meer!

Geplaatst op 18 augustus 2011 om 17:44

Gezellig zeg!

Geplaatst op 21 augustus 2011 om 20:05

Zou het een ‘gewone’ nachtmerrie zijn of een diepere betekenis hebben. Misschien is er iets wat je het liefst geheel zou willen kunnen verwijderen|?

Geplaatst op 23 augustus 2011 om 02:32
Nova

Het lijkt een vervolg op het vorige log.

Geplaatst op 23 augustus 2011 om 09:58

Iiiieek bah! Ik vraag me nu wel af wat je onderbewuste je probeerde te vertellen?

Geplaatst op 23 augustus 2011 om 10:51

Hrmz. Zelfs als het onderbewustzijn hier geen bijna onverholen boodschap probeerde af te geven maar slechts reageerde op beelden/ervaringen/waarnemingen uit de wakende toestand, dan nog niet een droom om zomaar weer te laten gaan.
Eerst die chirurgische ingreep nog.

Geplaatst op 24 augustus 2011 om 01:22