*Richtingaanwijzer

Dat vrouwen niet doeltreffend de weg kunnen wijzen is onzin. Vraag een vrouw waar het postkantoor ligt en ze zal je heel efficiënt en duidelijk uitleggen waar je heen moet: "Nou, rijd tot aan het eind van de straat, daar staat meestal zo’n groen busje op de hoek, naast die parkeermeter weet je wel, dan ga je daar meteen naar links en zie je de supermarkt (die is trouwens net verbouwd), daar rijd je verder tot je langs die wijk met al die drempels komt, daar op de hoek kun je links of rechts, dan moet je rechts gaan, daar ligt een schoenmaker met zo’n groot uithangbord, kan niet missen, en daar tegenover ligt dan het postkantoor. Heel makkelijk." Oké, als je het een man gevraagd had zou je er met een simpel "Eerste links, doorrijden tot aan de T-splitsing, daar naar rechts." misschien ook wel gekomen zijn…

Ik geef toe: mannen kunnen beter de weg wijzen dan vrouwen. Maar dat is dan wel vanuit het perspectief van de man gezien. Vrouwen moeten nu eenmaal meer woorden vuil maken aan iets heel simpels. Vrouwen willen alle tussenstappen horen, herkenningspunten hebben en vooral: het gevoel hebben dat ze je heel erg geholpen hebben. Maar mannen, bij deze beloven we jullie dat we voortaan ons uiterste best gaan doen om zakelijk en kort de weg te wijzen mocht een van jullie het vragen. Vanaf nu zullen wij alle tussenstappen en overbodige informatie weglaten. (Alleen als een vrouw de weg kwijt is zullen we haar in geuren en kleuren richting haar doel zenden.) Maar dan heb ik ook een verzoek aan jullie.

Wanneer je vriendin met een pruillip op de bank zit en ongesteld is, denk dan aan de tussenstappen. Als ze sip opmerkt dat ze erover denkt haar borsten te laten vergroten (en jij haar uiteraard mooi vindt zoals ze is, haar figuur geweldig vindt en niets aan haar veranderd zou willen zien, maar mocht zij zich echt onzeker voelen dan zou je willen dat ze doet wat haar gelukkig maakt zodat jullie samen van het leven kunnen genieten) zeg dan niet: "Ja, dat zou ik wel begrijpen." Op dat moment ontketen je een stroom van verwijten, ze zal, behalve in huilen uitbarsten, ook nog vriendinnen bellen om te vertellen wat een ongevoelige zak je bent dat je haar gezegd hebt dat zij haar borsten moet vergroten, terwijl zij alleen maar om een complimentje vroeg. Overigens, ook "Trek gewoon iets aan, het staat allemaal." "Ga dan sporten als je jezelf te dik vindt" en "Ach, iedereen heeft wel eens pech." vallen in de categorie Meer Aandacht Nodig!

Mannen van Nederland: die tussenstappen! Dat is wat ik jullie kan meegeven. Wanneer jullie iets goed bedoelen, en meteen het eindoordeel willen geven, pers je lippen dan eerst even stevig op elkaar. Denk even rustig na. Bepaal welke volkomen voor de hand liggende gedachten door je hoofd suizen alvorens je tot je conclusie komt. En spreek die dan eerst allemaal uit. Pardon? Ja, allemaal. Op die manier kunnen we elkaar tegemoet komen: jullie snel op de plaats van bestemming, wij minder huilbuien en het gevoel dat jullie blij met ons zijn. (En daar hebben jullie dan ook weer profijt van, geloof mij.)

5 Reacties

volgens mij had ik dit al gelezen ergens :? :)

Geplaatst op 27 januari 2006 om 15:30

Ja,onderaan mijn log hihi. Maar ik vond dat ie best eventjes omhoog mocht :D zodat Wouwter hier een gedachte over zou hebben… :P 8)

Geplaatst op 28 januari 2006 om 08:13

:P ik dacht al :)

Geplaatst op 28 januari 2006 om 10:45

logs gebruiken als restjes eten :P op zich wel slim ;)

Geplaatst op 28 januari 2006 om 19:22

Ieuw! :o

Geplaatst op 28 januari 2006 om 19:25