*Zoals je daar bestaat

Dit gaat niet spontaan een of ander fashionblog worden, geen zorgen. Maar soms kom je een site tegen die je inspireert. Zo ook Hel Looks. Het concept is simpel: men fotografeert iemand op straat. Gewoon zoals diegene er op die dag uitziet. Dat is alles.

Ik heb zelf snel de neiging om basic gekleed te gaan. Maar dat vind ik eigenlijk helemaal niet levensvreugdverhogend. Dus hier een selectie van fijne outfits in Helsinki, door de jaren heen verzameld op bovenstaande site. Om mezelf eraan te herinneren om af en toe gewoon te durven. Om je eigenheid uit te drukken. Om dat ene leuke ding gewoon wél aan te doen.

Of zoals dat ene meisje zegt: “Deze poncho is een oud wollen rokje.” Dat soort creativiteit. Dat ene truitje, of juist die schoenen. Die tas van overgrootmoeder, of juist weer een ander detail: in al deze foto’s spreekt iets mij aan.

Een van de jongemannen verwoord het treffend: “I think self-confidence is the corner-stone of style.” Daar kan ik weinig aan toevoegen. Dus als reminder voor mezelf: deze mij blij makende outfits. Geregeld even een blik op werpen, Wenz. Dan verzand je niet in angstvallig die eeuwige jeans met dat truitje om maar niet op te vallen in deze enge wereld. Ik zoek gewoon weer een beetje de oude Wenz, maar dan vernieuwd. De angststoornisvrije Wenz.

De ik-mag-hier-gewoon-zijn-Wenz.

De Wenz met levensvreugd.

7 Reacties

Wenz met levensvreugd en de tutu die je nog in de kast heb liggen. Ja! Leuk! (die past zo bij het beeld dat ik van je heb-> iemand met een geheel eigen en mooie stijl)

Geplaatst op 19 juli 2011 om 13:00

Ik denk altijd: als mijn lijf mooier is, ja dàn. Maar op die manier blijft het ook bij mij een vreugdeloze outfit van jeans en zwart tshirt.
Misschien moeten we een dag afspreken dat we allebei ‘in stijl’ naar buiten gaan…

Geplaatst op 19 juli 2011 om 19:40

Helemaal je eigenste ikkie.
Ik hou van aparte kleding, die iets uitstraalt. Maar heb meestal ook maar gewoon een spijkerbroek en flubbershirt aan. Gewoon dat wat lekker zit. :) En waarmee ik kan zitten, staan en doen hoe ik wil en niet bang hoef te zijn voor een verfvlekje hier of daar. Hahahaha.
Hmm. Nou klinkt het wel heel erg Ma Flodderig. Maar dat valt wel mee.
Denk ik hoor, denk ik…..

Geplaatst op 21 juli 2011 om 11:13

Een vriendin van mij schrijft al jaren voor de Telegraaf de rubriek “Wat heb ik aan vandaag?” En daarbij plaatst zij dan ook meestal een foto van iemand die ze tegen kwam op straat.

Ik vind het echt zekers leuk en fascinerend om al die verschillende variaties en stijlen te zien. Ik heb mezelf ook ooit een week gefotografeerd om te laten zien wat ik aanhad. Dat is nu nog te zien op mijn hoofdpagina van mijn weblog.

Geplaatst op 24 juli 2011 om 17:23

heel leuke foto’s!!! ja, je stijl hangt ook een beetje af van je stemming en van de context zeker? (bij mij is dat toch zo, ik heb dagen waarop ik het liefst onopvallend door de wereld wil, en dagen waarop ik gewoon aandoe wat ik mooi vind; en wat ik draag op het werk is anders dan wat ik draag in mijn vrije tijd). Veel stijlvolle levensvreugde gewenst!!!

Geplaatst op 25 juli 2011 om 01:53

Veel van wat ik op de foto’s zie vind ik zwaar leuke outfits!! Ik word er zelfs beetje blij van. Missie geslaagd wat mij betreft! Ga vandaag m’n kledingkast even met een creatieve blik onderzoeken…

Geplaatst op 30 juli 2011 om 07:00
Jaco

Ha, leuk, ik kende de site al, maar geef je groot gelijk in je streven: wees wie je bent zonder angst!

Geplaatst op 7 augustus 2011 om 21:36