*Brandgevaar

Al elf jaar.

Elf jaar lang om de twee weken mijn haren bijverven. Dat is best veel werk.

Ik ben van nature blond. (Ja echt.) Eerst verfde ik mijn haar zwart. Later bruin, donkerbruin, bruinrood – hoe de verf in kwestie maar uitpakte. Altijd met henna. Maar dat eeuwige bijverven van die blonde uitgroei, daar heb ik al jaren genoeg van. Doordat het verschil tussen natuurlijke haarkleur en geverfde kleur zo groot is, kun je niet echt veel langer wachten voor je er belachelijk uit gaat zien.

Dus dan sla je op een woensdagnacht maar weer eens aan het ontkleuren. Officieel mag het niet, henna met peroxide te lijf gaan. Maar ik heb het al vaker gedaan en weet dat het kan.

Om twee uur vannacht was het ontkleurd en overgoten met goudrode henna. Dus nu sta ik in vuur en vlam. Nog altijd niet mijn natuurlijke haarkleur, maar wél dichterbij het origineel en dus hopelijk minder vaak bijverven. En mijn haar is niet eens kapot gegaan van het ontkleuren! (Ik kan me nog de keer herinneren dat meer dan de helft van de lengte afbrak en dat wat er nog over was, als snot voelde. Zo kapot was het.)

Maar dus. Een Wenz in vuur en vlam.

Even wennen, maar volgens mij ga ik er blij mee zijn.

12 Reacties

Ziet er hartstikke mooi uit die kleuren.
Ik ben het ook spuugzat dat verven. Doe het al zo lang. In de meest mooie kleurtjes hoor, dat wel, maar daar ben ik nu te oud voor. Hahah op een gegeven moment ben je alleen nog maar pipo de clown als je je haar in blauw en groen hebt of zuurstokroze. Het houdt gewoon een keer op.
Ik probeer het op een normale manier te laten uitgroeien. Maar je voelt je verrekt armoedig met zo’n uitgroeistreep bovenop je kop. Ik weet niet of ik dat volhou.
Ik ben ook heel benieuwd of ik al grijs ben of niet. En zelfs naar mijn eigen haarkleur inmiddels.
Naarmate de jaren vorderen wordt je haar donkerder. Tenminste, dat is bij mij zo gegaan. Van blond naar donkerblond naar lichtbruin naar……..? Misschien ben ik bruin. Misschien ben ik grijs. Misschien ben ik een mix. Misschien ook niet.

Geplaatst op 2 juni 2011 om 09:51

Nu wel altijd dat groene vest aan doen, want die kleurt wel mooi erbij :-)

Geplaatst op 2 juni 2011 om 09:54

Ik ben die ene vrouw die nooit haar haren verfde. Ik heb nooit begrepen waarom je dat zou doen. Nu weet ik weer eens dat ik mezelf een hoop gedoe bespaard heb. :-)

Geplaatst op 2 juni 2011 om 21:15

Dat is werkelijk een bijzonder fraai rood, madame!

Geplaatst op 4 juni 2011 om 02:12

Ik heb het vroeger alle kleuren gehad. Oranje, paars, zwart, blond, zelfs een keer roze, maar dat had paars moeten zijn, dus dat heeft maar een uurtje of twee geduurd en toen ging ik weer opnieuw naar de winkel.

Jouw haar is mooi.

Geplaatst op 4 juni 2011 om 13:26

Niet dat het rode niet enorm mooi is, maar… wat is er mis met je eigen blonde haar? En als je dat haar verven zo beu bent? Waarom dan niet het blonde haar behouden?

Geplaatst op 8 juni 2011 om 09:35

Mooie kleur en inderdaad prachtig bij dat groen!

Geplaatst op 8 juni 2011 om 10:14

Wat is dat toch met dit rode haar? Er zijn er velen die hun hele leven ervan laten afhangen. Midas Dekkers bijvoorbeeld. Ook is het zo dat voor zover ik heb kunnen nagaan zowel Maria Magdalena als Aïscha (vrouw van Mohammed) roodharig waren. In vuur en vlam, jazeker.

Geplaatst op 10 juni 2011 om 17:04

De kleur doet me aan de herfst denken, het vallen van de haren, zacht en schoorvoetend op je schouders. De herfst is mijn lievelingsseizoen.

Geplaatst op 14 juni 2011 om 23:08

Mooi!!!! *jaloers*! (ik ben een brunette (donkerbruin) en durf mijn haar niet ontkleuren omdat ik het niet kapot wil maken…). Respect:-)

Geplaatst op 20 juni 2011 om 16:19

Hee joh, hoe zit dat nou.
Hoe lichter de henna des te minder schrijfsels?
Zet dat keyboard nog eens een keertje in vuur en vlam Wenz. :)
Hoe gaat het met je?

Geplaatst op 26 juni 2011 om 23:54

Haha Carol! Ik moet toegeven dat ik me schuldig maak aan het bekende euvel: sinds ik twitter, log ik veel minder. Je kunt daar allemaal kleine eitjes kwijt, en dan blijkt zo’n log een groot ei te worden. Maar ik pak het weer op! Ten strijde! In vuur en vlam! ;)
Wat die uitgroeistreep betreft: precies! Dat houd ik dus niet vol. Dan ben ik 7 jaar bezig met uitgroeien, pff. Grappig eigenlijk, dat je geen idee hebt welke kleur je haar tegenwoordig eigenlijk echt heeft. :)

Elise, mijn haar was al kapotter dan kapot toen ik het zwart eruit wilde halen ooit, dus dan heb je niets meer wat je tegen kan houden. ;) Een vreemd voordeel, haha.

Thanks Laurent, Erwin, Wolf, en Melancholia: de herfst is prachtig. Daar wil ik wel aan doen denken. :)

AmazingMess, blijkbaar brengt rood haar een hoop verwachtingen met zich mee…

Smiley, dat was nu juist mijn doel? Kijk, toen ik 19 was, verfde ik mijn haar van blond naar zwart. De elf jaar daarna hebben ze alle kleuren daar tussenin gehad. Je kunt niet zomaar al dat geverf weer ongedaan maken. Ik ben nu juist bezig het weer lichter te bleken zodat het ooit weer blond zal zien. Maar dat gaat geleidelijk. Anders ben je kaal. :)

Nanos: houden zo. :D Toentertijd wilde ik koste wat kost niet blond zijn. En daarna ben je vertrokken natuurlijk. :)

Geplaatst op 29 juni 2011 om 16:01