*Graaien en snaaien

De wondere wereld der Ebay. (Voor de mensen die onder een steen leven: Op Ebay zetten mensen dingen te koop, die op een bepaalde datum en tijd aflopen. Degene die op dat tijdstip het hoogst geboden heeft, wint het object in kwestie.)

Nu hield ik laatst deze trui in het oog:

(Ik ben in een boho/laagjes-stemming de laatste tijd.) Min of meer gewoon een groot oversized vierkant met mouwtjes. In de laatste minuten voor deze trui verliep, werd er druk op geboden. De een steeds weer een half pond hoger dan de ander. Op Ebay gaan meestal in de laatste seconden de prijzen pas omhoog, zodat hopelijk niemand je kan overbieden. (Er zijn zelfs speciale ‘Sniper‘ plug-ins, die automatisch op de laatste 5 seconden voor je bieden. Als dáár nog iemand overheen kan gaan, heeft diegene snelle vingers.)

Uiteindelijk werd de trui voor zo’n £15 verkocht. Dat is ongeveer €20,-. Best een goede vangst voor de verkoper, voor een kledingstuk dat niet van een of andere bekende designer was, maar gewoon van Mango kwam. Gemiddeld gaan ‘normale’ kledingstukken voor een paar Britse ponden de deur uit. Ik haakte al snel af, wegens ‘ik weet niet zeker hoe hij zou staan dus bied maar niet teveel’.

Ik koop geregeld kleding op Ebay UK. Omdat het leuk is om dan met net ietsje andere kleding te lopen dan hier overal in de winkels hangt. En als ik iets op goed geluk koop – je kunt het tenslotte niet van tevoren passen, enkel de afmetingen vragen – en het bevalt me niet, dan zet ik het weer in mijn tweedehands winkel te koop. Haal ik de kosten er nog uit en is iemand anders er hopelijk wel gelukkig mee.

Nu zag ik een dag later dat eenzelfde trui door iemand anders óók werd aangeboden op Ebay. Alleen was de belichting van de foto slechter. En het modelleren van het oversized vierkant ook:

Toegegeven: ten opzichte van de eerste foto zag deze trui er redelijk vormeloos en lomp uit, zo plat op de vloer. Dus dat ‘nieuwe’ kopers niet meteen stonden te springen, dat begrijp ik nog wel. Maar het is toch wél overduidelijk herkenbaar als dezelfde trui, denk ik zo. Dus de mensen die een dag eerder massaal aan het bieden sloegen zouden nu toch blij moeten zijn dat er nóg een exemplaar te koop stond!

Het startbod was 99 cent.

En het eindbod?

Ook 99 cent.

En dat snap ik dan dus niet. Dat er eerst sprake is van Drie Dolle Dagen-waardige hysterie rond die ene trui, dat iedereen hem wil hebben, terwijl dit tweede exemplaar ongezien van het web verdwijnt. In míjn kledingkast, welteverstaan. Voor een spotprijsje. (Waarvoor dank.) Maar toch. Toont dit nu aan hoe belangrijk de presentatie van een kledingstuk is? Of toont het toch vooral het grillige karakter van de kopende dames in kwestie aan…

13 Reacties

Kweenihoor, of het nu echt enkel het draperen op een hanger of platleggen op de vloer verschilt; voor mij ziet het eruit als twee heel verschillende uh, shirt-dingen.
Ja; als je goed kijkt, zie je hetzelfde malle mouwtje [no offense] maar de streepjes zijn toch bij die laatste “veel goedkoper” dan die van de bovenste. Zelfs de stof van de laatste lijkt minder!
Mogelijk optisch bedrog door de belabberde wijze van presenteren, maar duidelijk dus *doorslaggevend* optisch bedrog!
Evengoed gefeliciteerd met je spotgoedkope aankoop, want jij bent er blij mee :0}}}

Geplaatst op 4 maart 2011 om 02:48

Of ik er daadwerkelijk blij mee ben moet nog blijken als hij in de brievenbus valt. ;) Maar inderdaad, zoals ik al zei denk ik dat iemand die alléén de tweede trui ziet, niet staat te springen om hem te hebben. Maar de mensen die de eerste trui zagen moeten toch wel herkennen dat het echt dezelfde moet zijn. (Ook de beschrijving van merk en dergelijke was hetzelfde.) De kans dat twee kledingmerken eenzelfde lap stop met strepen en mouwen maakt lijkt me namelijk echt heel klein. :D

Geplaatst op 4 maart 2011 om 07:51

Waarschijnlijk had ik hem, rondklikkend op zo’n site, niet herkend als dezelfde trui, tenzij het een heel speciaal mij bekend ontwerp was waar ik specifiek naar zocht. Ik denk dus dat het vooral presentatie is die het hem doet.

Geplaatst op 4 maart 2011 om 09:00

De maten en stof lijken me ook verschillend…ook het etiketje in de trui lijkt me net dat ietsje anders…

de ene misschien toch een goedkopere versie van de ander? Maakt uiteindelijk niet uit als ze je gewoon simply fabulous staat he ;)

Geplaatst op 4 maart 2011 om 09:42

Dat is dus het rare, Funchick, het zijn dezelfde maten, van hetzelfde merk (getuige hun beschrijving.). Het ligt echt aan de foto. Ofwel heeft de eerste de trui opzienbarend mooier weten te fotograferen dat het ding eigenlijk is, qua stof en kleuren en model, ofwel is de tweede echt heel erg slecht gefotografeerd. :)

Maar het begint me nu wel duidelijk te worden dat eigenlijk niemand dezelfde trui erin herkent hier, en dat verklaart dan meteen waarom niemand erop geboden heeft daar. :)

Geplaatst op 4 maart 2011 om 09:55

Overigens, uit eigen ervaring weet ik dat wanneer je met de flitser foto’s van kleding en stoffen maakt, het spontaan kan lijken alsof er veel textuur is, dan kan simpele t-shirt stof opeens geweven dikke stof lijken. Het zou dus wel echt nog kunnen dat de eerste foto door de flitser ‘classier’ lijkt terwijl de tweede meer op jersey (dus t-shirt stof) lijkt.

Ik zal het binnenkort gaan zien in ieder geval, hoe de trui nu echt is. En of hij direct door naar de 2dehands winkel gaat. ;)

(Al verbouw ik vaak kleding tot het me helemaal bevalt, en van deze trui zou je zo een compleet nieuw ding kunnen maken door de hoeveelheid stof, en mooi rechte lappen ook nog. :D)

Geplaatst op 4 maart 2011 om 09:59

Ik denk dat het door dat sneu in de lucht stekende mouwtje komt.

Geplaatst op 4 maart 2011 om 14:06

Hihihi 99 cent, DAAR houden wij nou van!
Hebben hebben voor weinig.
Superkoopje, al was het inderdaad alleen maar voor de stof. Ik vind hem wel cool zo’n hobbezakkenshirt. En mooi ook qua kleur.
Ben benieuwd, hou ons op de hoogte!

Geplaatst op 4 maart 2011 om 21:26

Misschien komt het omdat het op de eerste foto een truitje lijkt, terwijl het op de tweede foto echt een vierkant met mouwen is…
Geniet van je aanwinst!

Geplaatst op 5 maart 2011 om 11:21

Lijkt mij ook gewoon dezelfde trui idd, hetzij versie 2 onwijs slecht gefotografeerd… Heb je ‘m al?? Ik ben benieuwd, € 0,99 daar val je geen buil aan! Lekker dragen alsof ‘ie € 99,- was!

Geplaatst op 6 maart 2011 om 11:34

Presentatie presentatie presentatie!!!! Die tweede foto is erg slecht, precies een trui voor supersupersupersize mensen…Ik wil wel eens een foto van jou met die trui zien:-).

Geplaatst op 7 maart 2011 om 15:06

‘Dat sneu in de lucht stekende mouwtje’ – Haha Gerhard! Prachtig. Ik krijg welhaast medelijden met het ding. :)

Carol en Gras, ja, ik vind zo’n hobbezakding ook wel leuk, mits hij tóch nog op een nonchalante manier flatteus is. Maar inderdaad, voor die euro kun je weinig rampen afkondigen. :)

Ha Elise, dat had ik ook al bedacht! Als hij binnen is, zal ik een foto maken. En mocht ik hem verbouwen tot hij naar mijn zin is, maak ik daarna nog een foto. En mocht ik meteen al zien dat het hopeloos is en niet eens aan het verbouwen slaan, dan lachen we gewoon allemaal heel hard om mijn verlate carnavals-outfit. :P

Geplaatst op 7 maart 2011 om 22:24

Haha Wenz, it’s a deal!

Geplaatst op 13 maart 2011 om 17:38