*Geheimtaal

Bij 4,5 staat een 5, bij 3 staat 60, rechts is 11 92 11, en 2 komt overeen met 2,2. Kortom: vent. m.k. vlgs. M.B.V. afm. inw. 60. 35… Zelfs de man met bloed op zijn hoofd (“Oh dat kan wel ja, ik heb me net aan een ijzeren pin gestoten.”) komt hier geen wijs uit. Hij wil het wel voor me uitzoeken hoor, komt ‘ie wel even meten. Natuurlijk, jij wil ook graag verkopen.

Tientallen rollen door de ruimte verspreid, de een nog gewaagder dan de ander: luipaardprint, bloemenmotief, knalroze planken, metaallook… Het kruipt allemaal aan me voorbij. Ik stel het me voor: onder het raam, naast de keukenkast, in de hal. Nee bedankt. Ik loop liever door naar de rustige aardetinten. Zoeken, kiezen, bestellen en weer door.

Ik speur de ruimte af. Ah, die twee daar in het hoekje. Ik wandel naar ze toe, aai ze, keur de vering, bekijk de kleur, zet ze in gedachten op hun plek. Ja, ik neem ze mee. Drie mannen weten wel hoe ze de auto in te krijgen zijn. (“Doen we wel even hoor, dame.”) Dat is fijn, ware het niet dat ze alledrie een ander idee hebben. Even later zit ik in de auto met de helft van de lading, totaal onnodig onpraktisch ingeruimd. Glimlachend rijden we twee maal dezelfde route.

Rijen vol witte eenogige machines staren me aan. Toeren, trommelinhoud, A, B of C verbruik, allemaal hun eigen voor- en achternaam. Deurtje open, deurtje dicht. Verkopers trekken aan me voorbij, de een nog ongemotiveerder dan de ander. Oogcontact, enthousiasme, kennis, levertijd en het eindoordeel (“Bas, wat kunnen we met de totaalprijs doen voor mevrouw?”) geven de doorslag.

Te weinig uren in een dag. Van hot naar her, winkel in en weer uit, vergelijken en rekenen. Veertig kasten proberen een plekje te veroveren, honderden gordijnen wapperen om mijn aandacht. Rolmaat in mijn handtas, getallen in mijn hoofd, sleutel in mijn hand, kleuren op mijn netvlies en vooral een hele grote glimlach rond mijn lippen: ik ga verhuizen.

41 Reacties

hoe schud je ze toch zo vroeg uit je mouw.. (effe voor gaan zitten om te lezen) ;-)

Geplaatst op 1 september 2006 om 08:25

Aardetinten, hmm, luipaardmotief bezit toch alleen maar aardetinten? Ik zoek wel naar een bijpassend dekbedovertrek voor je. Leuk met van die giraffevlekjes. ;P

Geplaatst op 1 september 2006 om 08:26

Grinnik, Sonja, je bent een ochtendmens of niet hè. ;)

Fride, ja bedankt, heel graag. :P Grrrr. Getsie! :D Nee, ik houdt het op RUSTIGE aardetinten. :)

Geplaatst op 1 september 2006 om 08:31

Het is als bij een bevalling, tijdens zo’n verhuizing krijg je even een stoot extra energie. (Gaat wel weer over hoor.)

Geplaatst op 1 september 2006 om 09:13

vent. = ventilatie (dmv rooster)
m.k. = meterkast
vlgs m.b.v.= volgens model bouwverordening
afm. inw. 60. 35= afmeting inwendig 60×35

ja, ik werk in bouw.. (grinnik.)

Geplaatst op 1 september 2006 om 09:28

oja vergeten te zeggen.. LEUK VERHUIZEN.
ik vind het zo leuk, eens in de zoveel tijd een nieuwe omgeving. Heerlijk. De voorpret, de inrichtings ideetjes. (ik ben bijna jaloers op je!)

Geplaatst op 1 september 2006 om 09:30

Haha Sonja, goed bezig! :D

Verhuizen is leuk ja, en die stoot extra energie is er ook absoluut. Heerlijk. :)

Geplaatst op 1 september 2006 om 09:38

en “de man met bloed op zijn hoofd” kwam er maar niet uit? Yes, eindelijk begin ik slimmer te worden dan de kerels in de bouw. Maar ja eer dat die dat toe geven…. (he een idee voor een logje misschien?)

Geplaatst op 1 september 2006 om 09:44

Grinnik, het was een man van de vloerbedekkingwinkel. Die komt daar nog net mee weg vind ik. ;)

Geplaatst op 1 september 2006 om 09:52

he bah.. weer niet gelukt. Waarom hou je me niet in die waan. Als jij niets gezegt had over die vloerbedekking winkel, was ik er ook nooit achter gekomen. (zelfbedrog is een mooi goed) :P

Geplaatst op 1 september 2006 om 09:58

Ok, ok, ik vind dat dat mannetje eigenlijk ook wel had mogen weten waar het over ging. Ten slotte leggen die mensen tig keren vloerbedekking, zien ze honderden plattegronden en had hij best wel mogen weten wat daar nu eigenlijk stond. :D Misschien dat dat gaatje in zijn voorhoofd er iets mee te maken had? ;)

Geplaatst op 1 september 2006 om 10:00

**Kijkt om haar heen, en buigt op haar ellebogen naar het beeldscherm toe. fluistert heel zacht tegen het beeldscherm**
heb jij ook geen zin om te werken vandaag?

Geplaatst op 1 september 2006 om 10:04
Sonja's Beeldscherm

Ik werk al, mijn pixels spatten van het scherm. Ga jij dus maar lekker achterover zitten vandaag, er wordt al genoeg gewerkt hier. ;)

Geplaatst op 1 september 2006 om 10:10

Oh nee.. niet nog meer van dit soort slimmerikken.

Geplaatst op 1 september 2006 om 10:16

dee’s zijn ook leuk

Geplaatst op 1 september 2006 om 10:18

Hahahahaha deze is écht leuk! Niet dom maar gewoon verstrooid, i like it! :D

Helpdesk: “U moet nu even uw computer opnieuw opstarten.”
Klant: “Prima. Doe ik.”
(Het is even stil. Dan hoort de helpdeskmedewerker zachtjes “hallo”)
Helpdesk: “Hallo meneer?
“Klant (lachend): Sorry. Ik zat net in mijn muis te praten in plaats van in de telefoon.”

:D

Geplaatst op 1 september 2006 om 10:20

zo is er ook ooit een boekje uitgebracht met dit soort verhalen.

heerlijk om te lezen.

Geplaatst op 1 september 2006 om 10:25

Ghahaha ja, zo kan iedereen over zijn vakgebied horrorverhalen vertellen: geweldig! :D

Geplaatst op 1 september 2006 om 10:28

Zo heb ook ooit mijn halve kast uit elkaar geschroeft, systeem tig geinstalleerd, omdat ik de muis van mijn naaste computer gebruikte.. (waarom doet íe ut nou niet?)

nb: deze url is van dat hierboven gemelde boekje

Geplaatst op 1 september 2006 om 10:32
Niemand

Vrolijk geschreven! Maak er het beste van. Succes met verhuizen :)

Geplaatst op 1 september 2006 om 14:53

Verhuizen? gruwel!!!! Wie dat leuk vindt is gek! *pardon* :-)

Geplaatst op 1 september 2006 om 15:11

Verhuizen is toch een van de meer stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven? Genieten doe ik vooral van andermans verhuizingen. Kan ik jou niet inschakelen bij mijn 13e verhuizing?

Geplaatst op 1 september 2006 om 20:35

Ik zit al aan mijn zestiende onderhand, dus voorlopig wil ik even geen verhuizing meer zien, als ik deze achter de rug heb dan natuurlijk. :D

Sonja: hahahahahaahaha! :P

Geplaatst op 1 september 2006 om 20:40

Hee, een nieuw huis. Gefeliciteerd, succes met de inrichting.

Geplaatst op 1 september 2006 om 23:22

Vandaag is er weer een dagje minder te wachten op het nieuwe huis.

Geplaatst op 2 september 2006 om 08:05

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :) Haha.

Geplaatst op 2 september 2006 om 08:06

het leuke van verhuizen is de voorpret, het weer eens opnieuw kunnen beginnen. En weer eens opnieuw je territorium onder piesen, kattenmeisje dat moet juist JIJ begrijpen ;)

Geplaatst op 2 september 2006 om 09:19

Tweemaal gedaan. Blij als het weer achter de rug is. Huisje naar je zin?

Geplaatst op 2 september 2006 om 10:00

gefeliciteerd met verhuizen!
ga je ook je stad uit? of ga je binnen je stad verhuizen?

Geplaatst op 2 september 2006 om 12:06

Haha, onder piesen, hahaha Sonja. :P

Eric en Gobboe (dacht dat jij het twee keer was Gob, maar toch niet! :D) het huisje is ontzettend naar mijn zin, en ik verhuis naar het centrum toe, in dezelfde stad dus. :)

Het huisje is vooral groot. :D

Geplaatst op 2 september 2006 om 12:26

Druk druk druk dus, voorlopig.
Proficiat, veel succes met de verhuizing en alvast veel geluk op je nieuwe plek.
Is Apeface erg bedroefd dat zijn lieve zus weg gaat?

(‘Ten slotte’ (10.00 uur, gisteren), hoort dat niet aan elkaar? Tenzij je het ziet als hun laatste klus.)

Geplaatst op 2 september 2006 om 13:18

(Helemaal gelijk: tenslotte moet het zijn. :) Voorlopig heb ik het zo druk dat jullie mij op 5 spelfouten per dag kunnen betrappen vrees ik. :P)

Geplaatst op 2 september 2006 om 13:49

O, en altijd tussen de oude woning en de nieuwe woning spullen kwijtraken en niemand weet hoe en waar ze zijn gebleven?
(zolang je er maar op vooruit gaat)

Geplaatst op 2 september 2006 om 15:08

Hm, Erwin, heb ik eigenlijk nooit last van. Het is wel zo dat je, wanneer je in het nieuwe huis alles uitpakt, opeens spullen tegenkomt die je je amper nog kon herinneren. :D

Geplaatst op 2 september 2006 om 16:01
kronkel

over spelfouten: Nee, ik houdt het op RUSTIGE aardetinten. :O
je was erg ver heen he.
het zij je vergeven voor deze keer. (wis deze tekst maar na aanpassing ;-))

en heb je al je meubels al uitgeknipt en op getekende plattegrond gelegd om de indeling te maken, of ligt de indeling al redelijk vast door vorm kamers in combinatie met deurposten en raamkozijnen en gaten in de muur die bedekt moeten worden?

Geplaatst op 4 september 2006 om 15:39

Hm, Kronkel, ik doelde op die luipaardprint. Zoals Fride al zei: dat zijn ook aardekleuren. Maar ik wil rustige aardetinten, niet met een druk patroon. Is het dan nog steeds zo fout? Al geef ik toe dat het een beetje kromme taal is. :D

Hahaha, nee geen meubels uitgeknipt, wel een globaal idee natuurlijk. Maar de helft van de lol van inrichten is om het op dat moment te zien, hoe iets ergens staat, enz. Dat kun je toch niet uitdenken. Daarbij is het appartement zo groot dat ik niets hoef te passen en meten haha.

Je gatenopmerking HAHAHAHAHA! :P Ik geloof dat zelfs dát meevalt, amper gaten die niet mooi te dichten zijn geloof ik. :)

Geplaatst op 4 september 2006 om 19:49
kronkel

ik doelde op de ‘ik houdt’ ;-)

Geplaatst op 4 september 2006 om 20:34

Oh god. :D

Geplaatst op 4 september 2006 om 21:03

Verhuizen…nieuwe meubels zoeken, muren en vloeren aankleden…heel leuk en uitdagend en er gaat meestal veel tijd inzitten. En helaas kom je er meestal later achter dat tenminste een deel van de beslissingen die je neemt tijdens het uitdenken, niet juist geweest is. Eigenlijk zou je eerst een tijdje in een leeg huis moeten kunnen wonen om goed de ruimte in je op kunnen nemen, en dan pas langzaam de juiste vormen en kleuren voor de juiste ruimtes te kunnen kiezen. Mooie meubels zijn namelijk pas echt mooi als ze ook de juiste locatie vinden. En ideeen over kleur en vooral licht blijken vaak later net iets anders uit te pakken dan wat iemand van te voren bedenkt.
In ieder geval succes!

Geplaatst op 7 september 2006 om 08:33

Je hebt gelijk Youri! Maar gelukkig worden alle muren wit en neem ik gewoon mijn meubels mee, amper iets nieuws gekocht. Dus eigenlijk ga ik inderdaad een tijdje in het huis wonen zonder te investeren. Pas wanneer ik dan zie dat iets niet uitziet o.i.d. zal ik meubels vervangen of muren kleuren. :)

Geplaatst op 7 september 2006 om 12:02

People all over the world take the loan in various creditors, just because it’s comfortable.

Geplaatst op 6 februari 2011 om 09:59