*Hónderd procent van de dagelijkse!

Een film op dvd die je graag wil zien, en die in het hoofdmenu allerlei opties zoals ‘language’, ‘making of’ en ‘interview with the actors’ heeft, maar géén hoofdfilm bevat. Een wond die minder pijn doet als je eraan krabt. Je auto woensdagochtend om acht uur binnen moeten brengen bij de garage ter reparatie na een milde aanrijding, op donderdagavond informeren of hij al klaar is om dan te horen dat dit natuurlijk niet zo is omdat hij toch pas voor vrijdag op de planning staat. Je badkamermuren verven en zien hoe de verf steevast rond de kozijnen omlaag druipt omdat je huis klaarblijkelijk een tochthol is en je het dus in de zomer nogmaals helemaal over zal moeten doen.

Een paar sloffen waarmee je uitglijdt binnenshuis. Een poes die de tuindeur open wil hebben om dan aan de andere kant van het huis op de vensterbank door het raam naar de voorkant van de straat te gaan kijken, en wanneer je die tuindeur dan maar weer dicht doet, snel naar daar rent en als een bezetene gaat staan miauwen om die tuindeur weer open te krijgen. (Om – u raadt het al – als hij nogmaals geopend is, genegeerd te worden door weer naar de andere kant te vertrekken.) Schoenpoets die niet op je schoenen pakt, maar wel héél goed op je vingers en broek. Een pot vitaminepillen met de pakkende slogan ’100% van de dagelijkse’.

Mocht iemand zich geroepen voelen om een transparante gebruiksaanwijzing voor het leven te schrijven, ik sta vooraan in de rij om een exemplaar te bemachtigen.

9 Reacties

en dan deze stukjes missen zeker… ;)

Geplaatst op 11 januari 2011 om 14:20

Zodra u die transparante gebruiksaanwijzing verkregen heeft, wilt u hem dan delen met de rest van de mensheid? :-)

Geplaatst op 11 januari 2011 om 14:25

Beknopte Handleiding voor Leven: niet doodgaan.

Geplaatst op 11 januari 2011 om 19:09

Het zou een mooie spreuk opleveren voor op rugkussens en in lijstjes aan oma’s muur. (Maar aangezien ik niet verder kwam dan het bespeuren van: ‘Van het concert des levens enzovoorts’…vrees ik voorlopig geen oplossing. Wel leuke stukjes. En díe vrees is best lekker.)

Geplaatst op 11 januari 2011 om 21:00

Haha Geweb, nou jaaaaa, das toch geen reden om die handleiding niet door te geven?! :)

Poelekie, je staat bij deze recht achter mij in de rij. :D

Niet doodgaan… zo bezien doen we het nog allemaal redelijk goed dan, Laurent. En falen we uiteindelijk allemaal. ;)

Jaaa, zo’n fantastisch lelijk tegeltje aan de wand Pepperfly! :D

Geplaatst op 11 januari 2011 om 21:02
Frankie P

Tegenwoordig heb ik één vast antwoord op De Vraag Waarom. Dit doet tevens dienst als slogan:

‘Omdat ‘t kán!’

Geplaatst op 14 januari 2011 om 15:27

Hahahahaha. Ik had ook zo’n weekend. Toen eindelijk de wasmachine ‘hersteld’ was (de filter uitgekuist en al) en mijn kleren waren gewassen, was ik in mijn enthousiasme te snel om de deur van de wasmachine open te trekken. Krak, deurslot kapot. Dan deksel eraf gevezen, handleiding gezocht, geen gevonden, nachtje over geslapen, nog eens geprobeerd, deur open geforceerd, muffe kleren eruit gehaald,wasmachine onbruikbaar. Zucht. Dan maar witte wijn als troost. Flesopener gepakt. Kurk halverwege afgebroken. Kurk in de fles. Zucht. Op zo’n dagen kan je maar beter gewoon in je bed blijven??

Geplaatst op 16 januari 2011 om 20:51

Het leuke van al dit soort dingen is, dat je op het moment dat je er tegenaanloopt zogezegd, meestal niet enorm kan lachen – maar later wel. Zo is dit een prachtig hilarisch blogje en dat is beslist geen leedvermaak; het is gewoon grappig en herkenbaar!

Geplaatst op 17 januari 2011 om 03:01

Gut Elise, hahaha, wat een kl*teweekend zeg. En balen, van de wasmachine, dat is een duur ding. Ik hoop met heel mijn hart dat je volgende weekend beter zal zijn! Al is dat niet zo moeilijk geloof ik. ;)

Frankie, inderdaad! Ik roep ook wel vaker ‘omdat het kan’, maar dan eerder in triviale situaties. (Waarom zit je de hele tijd met je voet te wiebelen? Omdat het kan!) Misschien moet ik die slogan inderdaad op álles gaan betrekken. :)

Ja Wolf, daar heb je wel gelijk in, maar dat maakt het op het moment zelf niet aangenamer. :P Ach, ‘later kunnen we hier smakelijk om lachen’ in het gesprek gooien verlicht de boel in ieder geval enigszins. :)

Geplaatst op 19 januari 2011 om 09:42