*Actie en reactie

Een schreeuwerige oranje sticker op de smetteloos witte enveloppe. De eerste gedachte in mijn hoofd is voor lelijke stickers op koopjes in een wanordelijke winkel. Vervolgens komt de voetbalgekte langs geparadeerd, op de voet gevolgd door mijn nieuwe truitje. Daar tussendoor sijpelen de perzikzuurtjes van vroeger.

Oh ja, dat nieuwe truitje: ik moet de was nog opvouwen. Ik vraag me af of ik de brief naar een verkeerd adres gestuurd heb, onderwijl de tekst op de sticker lezende. "Nieuw adres". G*dver…inderdaad. Ik betast de enveloppe, al balend dat daar mijn declaraties van de afgelopen drie maanden in zullen zitten, nog steeds niet verwerkt in dat geval.

Ik trek aan een hoekje van de dichtgeplakte enveloppe en voor ik het weet doemt een onguur mannetje in een bruin geblokt hemd met een hoornen bril, al likkende met zijn vlezige tong aan de flap, voor mij op. Ik trek een vies gezicht terwijl ik om me heen kijk, op zoek naar iets dat als briefopener kan dienen.

Vreemd eigenlijk dat het ‘briefopener’ heet, bedenk ik me, je opent de brief toch niet, maar de enveloppe er omheen. Ik grijp een pen en begin te scheuren. De inhoud bestaat uit gekleurd papier, kan ik zo al zien. Dat is vreemd, mijn declaraties waren toch echt zwart op wit. Ik trek de paarse bladen eruit.

Het maandblad van juni straalt me tegemoet. Maandblad? Maar dat heb ik helemaal niet opgestuurd! En trouwens: editie ‘juni’ op 29 juni versturen is ook niet echt goed getimed, maar dat terzijde. Ik werp nogmaals een blik op de aandachttrekkende sticker; het staat er toch echt: "Nieuw adres". Iets aan mijn redenering moet onjuist zijn, concludeer ik.

Ik kijk van de enveloppe naar het maandblad en weer terug. Dus ze zijn verhuisd. En ze sturen mij post. En naast mijn adres prijkt een enorme sticker met de bekende melding. Maar mijn declaraties zitten er niet in. Wel iets dat zij aan mij sturen. Laat ik die sticker in ieder geval maar bewaren.

Langzaam daagt het mij: ze sturen me gewoon zoals altijd post, maar toevallig is het hoofdkantoor afgelopen maand verhuisd. Dat willen ze graag heel duidelijk maken door op ieder poststuk dat daar de vers geverfde deur uit gaat een enorme, afzichtelijke sticker te plakken. Zodat, mócht ik van plan zijn post terug te sturen, dit naar het nieuwe adres zal worden verzonden.

Best simpel eigenlijk. Dat ik daar niet direct op kwam. Goed, mysterie opgelost dus, niets aan de hand. Tot zover de post. Wat moet ik ook weer nog allemaal doen vandaag? Zucht. Wat een geluk dat denken geen zeer doet.

14 Reacties

Meid ik ben VEEEEELLL te lang niet bij jou op je logje geweest..had je nieuwe behangetje nog niet eens bekeken. Dat krijg je nu van een virtueele kroeg daar loop je even binnen en voor je het weet hang je tot veel te lang aan de toog. Mooi geworden hier meid. Nu de kroeg weg is en ik afgekickt van de virtuele drank beloof ik wat vaker jou stekkie aan te doen.
Geniet van het mooie weer en prettige weekeind

Geplaatst op 30 juni 2006 om 23:13
joost

Als je je om 22.30 uur afvraagt wat je allemaal nog moet doen, mag je wel opschieten… :-)

Geplaatst op 1 juli 2006 om 00:22

Van te hard over te vervelende dingen denken kun je anders best hoofdpijn krijgen.
Te doen vandaag: de was opvouwen en even checken of de declaraties wel verwerkt zijn.;)

Geplaatst op 1 juli 2006 om 01:07
Cynthia

Om 22.30u niet verder denken wat je allemaal had moeten doen en nog moet doen vandaag…gewoon lekker gaan slapen en dromen van leuke dingen en morgen weer verder denken wat er allemaal nog moet gebeuren.
Welterusten…morgen weer een dag!

Geplaatst op 1 juli 2006 om 01:36

Het is wel degelijk ook de brief die je opent. Zonder de envelop open te snijden, kun je immers niet bij de brief komen.
;)

Geplaatst op 1 juli 2006 om 01:42
Cynthia

maarre..wat dan als je de envelop opent en de brief ongelezen gesloten laat?

Geplaatst op 1 juli 2006 om 02:14

Hoe laat ik dit logje post heeft niks te maken met hoe laat het geschreven is, grrr. :)
En je opent de enveloppe, om de brief die er in zit te lezen, maar die brief zelf is niet gesloten… dus Don, kom maar met iets beters. ;)

Geplaatst op 1 juli 2006 om 07:49

Ja Don….kom op!

Geplaatst op 1 juli 2006 om 13:29
twin

enveloppe-opener en brieflezer..

Geplaatst op 1 juli 2006 om 21:25

Wel als die brief opgevouwen met de blanco kant naar je toe in de envelop zit.

Geplaatst op 1 juli 2006 om 23:05

Maar dan heb je echt geen briefopener nodig om de inhoud te lezen… dat bedoel ik met “de brief is niet gesloten”-> hij kan wel dichtgevouwen zijn, maar nooit dichtgeplakt. :)

Geplaatst op 1 juli 2006 om 23:18

Ik heb nog nooit een envelop geopend en meteen een brief kunnen lezen. Nee, eerst moet je nog de brief uit de envelop halen en openvouwen voor je die kunt lezen.
Maar iets anders: vroeger bestonden er geen enveloppen. Je vouwde de brief zo op, dat die zichzelf verpakte. Het geheel opende je door het zegel te verbreken, hetgeen je deed met een ‘briefopenener’.
;)

Geplaatst op 3 juli 2006 om 01:01
twin

dus daar komt het woord vandaan! :)

Geplaatst op 3 juli 2006 om 08:14

Ja, een typisch geval van PK dus… geen paardenkracht meer te bekennen, maar wij blijven het stug zo noemen. :D

Geplaatst op 3 juli 2006 om 08:32